Bedrijfsfilm, promotiefilm, Whitsundays

De kracht van een human touch in bedrijfsfilms

Leesduur: 4.56 minuten
Steven Jobs zei eens, “The secret of my success is that we have gone to exceptional lengths to hire the best people in the world.”

Hoe neem je als organisatie de juiste mensen aan? Het is niet eenvoudig maar zeker cruciaal voor ieders organisatie haar ontwikkeling en groei. Het vraagt om een bepaalde strategie, uren werk en een financiële investering. Tegenwoordig hoeven we niet meer gebruik te maken van een ouderwetse advertentie in de krant. Alhoewel het bereik groot zal zijn, is dit geen garantie om de juiste personen aan te trekken. Een vacature op internet of LinkedIn kan erg eenzijdig zijn en het hangt er maar vanaf hoe de lezer het bedrijfsprofiel en de baanomschrijving interpreteert. Gelukkig komt daar tegenwoordig video om de hoek kijken. Net als in persoonlijke relaties gaat het ook in zakelijke relaties om verbinding. Past iemand in een team en wordt hierdoor de productiviteit en positieve energie vergroot?

Laat die gedreven en getalenteerde mensen binnen je organisatie zien aan de buitenwereld

Maar hoe begin je nou met video marketing en hoe kan je hiervan gebruik maken voor je recruitment proces om de beste, getalenteerde en vooral meest gepassioneerde medewerkers aan te trekken? Voor veel organisaties is hun product hun eigen mensen. Salesafdelingen en business development managers werken daarnaast grotendeels aan het opbouwen van externe relaties. Gunnen we elkaar de business en geloven we in een goede samenwerking? Dit is een enorme tijd- en geldinvestering. Nieuwsbrieven worden uitgestuurd, meetings ingepland en evenementen georganiseerd, met het voornaamste doel om relaties te versterken en je boodschap over de bühne te brengen. Video is een ontzettend sterke tool om te laten zien wat voor getalenteerde en enthousiaste mensen er rond lopen binnen een organisatie, die geloven in de organisatie en dit dolgraag willen delen. Om de juiste externe mensen aan te trekken is het van belang al vooraf een schifting te kunnen maken in met wie je in contact wilt komen. Dat scheelt in het selecteren van de juiste mensen en het geeft al een algemeen beeld van de organisatie voor de sollicitant.

Je kunt je als organisatie verschillende onderwerpen onder de aandacht brengen met behulp van video:

  • Geef een kijkje in de werkomgeving en de cultuur van je organisatie

  • Deel ambitieus werk en projecten

  • Laat de kijker meelopen met specialisten over hun vakgebied

Dit soort video’s helpen om je stakeholders te betrekken bij het onderwerp medewerkers, cultuur en geleverde diensten. Daarnaast geeft het organisaties de kans zichzelf op een persoonlijke en ‘echte’ manier te presenteren. Iets wat de geloofwaardigheid van een merk daadwerkelijk kan vergroten en daarnaast je positie kan versterken ten opzichte van je concurrentie. Een positieve bijkomstigheid van inzicht geven in je werkzaamheden aan de buitenwereld is dat dit de waardering van je afnemers kan vergroten. Zij zien namelijk wat er allemaal nodig is om het product of dienst te leveren. De klantwaardering wordt namelijk positief beïnvloed door de getoonde geleverde inspanning. Stel je voor, je gaat bij vrienden eten en je krijgt een kant en klaar maaltijd. Of je krijgt exact dezelfde maaltijd, maar dan persoonlijk bereid, waar veel tijd en passie in is gestoken. Exact dezelfde maaltijd, maar qua inspanning een groot verschil. Waar geef je een hogere waardering voor en heb je een groter gevoel om iets terug te doen?

Denk hier als organisatie ook over na, wat doen wij allemaal om onze afnemer gelukkig te maken? Wat en wie komen hier allemaal bij kijken? Stel jezelf open voor de buitenwereld, maak het je salesafdeling makkelijker door hen niet enkel gesprekken te laten voeren, maar ondersteun hun verhaal met video waarmee je de toekomstige afnemer al juist een voorproefje geeft over wie je bent en waar je in gelooft.

the human touch

Naast het informeren zijn video’s ook een goede uitkomst om aan informatie te komen van je afnemers. Vraag in een video naar het mailadres van de kijker zodat deze specifieke informatie geboden kan worden. Een video met een human touch maakt voor de kijker een enorm verschil wanneer je om hun informatie vraagt. Deze human touch kan je op allerlei manieren toepassen, al is het een dansje van de afdeling die vraagt om een enquete in te vullen. Als er maar een bepaalde humanity in zit, dan voelen mensen zich al sneller vrij om informatie met je te delen.

Denk goed na met wat je als organisatie wilt bereiken. Ga dan nadenken hoe je dit op verschillende manieren het beste tot uiting kan brengen. Denk na over verschillende lengtes van video, korte snaps voor op Twitter, iets langer op Facebook en inhoudelijke films bij onderwerpen op je website. Al met al, het tijdperk van advertenties in de krant heeft gelukkig plaats gemaakt voor de creatieve en persoonlijkere kant waarbij je je omgeving betrekt bij je organisatie en de juiste mensen aanspreekt om je organisatie te versterken.

Komen sparren over dit onderwerp?

Wij helpen jou om echt verandering te krijgen.

Neem contact op

Wij vinden het leuk wanneer je dit deelt, jij ook?